Kamplocatie

Midden in het belevenissenbos: een unieke kamplocatie!

 

Ons kampgebouw ligt midden in Het Belevenissenbos, het grootste en meest avontuurlijke speelbos van Nederland. Het Belevenissenbos in Lelystad herbergt 40 hectare 'natuurlijk spelen'. Het bos en de toestellen zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Er zijn talloze speelplekken, tientallen speelaanleidingen, kilometers aan routes en waterpartijen. Diverse (survival)routes verbinden de meer dan 100 avontuurlijke hindernissen waarvan er zo’n 50 over het water liggen. Het water is geschikt om in te zwemmen en je kunt er kanoën. 

Ontdek het bos:

Meander

Halfopen landschap, centraal gelegen, met een breed slingerende waterloop en vele kleine eilandjes. Net zoals Flevoland er in de oertijd uitzag. Grote boomstammen maken het mogelijk het water over te steken. Avontuurlijk spelen in, op en rond het water.

Stromenland

Een bosgebied met klimbomen en een vertakte waterloop. Kinderen vinden er tal van klim- en klautermogelijkheden en verscholen plekken om zelf hutten te bouwen. Tokkelbanen, touwschommels en andere klauterelementen verhogen het avontuurlijk speelplezier.

Woudstroom

De waterloop slingert door loof- en naaldbos. Het is hier vaak wat rustiger. Ree, boommarter, ijsvogel en houtsnip vinden hier hun leefgebied. Met een beetje geluk … Maar wat je zeker tegenkomt is de reusachtige waterspin die met z’n poten de rebus van het waterweb bewaakt. Met o. a. de 25 avontuurlijke waterovergangen is Woudstroom ook leefgebied voor kinderen. Nieuw is de Martergang. Net zoals de boommarter doet, gaat het hier van boom tot boom zonder de grond te raken. Met meer dan 100 meter is het een hele prestatie om het eind te halen.

Paardenvallei

Spelen en struinen tussen de ‘wilde’ paarden. In geen enkel ander speelbos in heel de wereld is dat mogelijk. De Paardenvallei biedt met ruim 12 hectare de paarden genoeg ruimte om een rustige hoek te vinden als ze daar behoefte aan hebben terwijl de kinderen ook volop ruimte hebben. Kortom: een zeer afwisselend gebied met bos, weides en water biedt avontuurlijk spel midden in de natuur. Als ‘schatten van de zeebodem’ zijn binnen de paardenvallei een knekelveld en scheepskerkhof te vinden. 

Labyrint

Anderhalve kilometer kronkelend water dwars door de ‘polderjungle’. Dat is het Labyrint. Het water staat hoog, delen van het bos staan net onderwater. Beslist niet gemakkelijk om hier je weg vinden. Daarbij hoort een toevallige ontmoeting met de rondlopende paarden tot de mogelijkheden.

Blijf op de hoogte en meld je hieronder aan voor de nieuwsbrief van de Kinderbende.

Ontvang het laatste nieuws over de opdrachten, avonturen en ontdekkingen van de Kinderbende.